De Gymzaal

You Are Viewing

A Blog Post

Esther van Etten

  • November 17, 2016

Esther van Etten is sportdiëtist en zal vanaf volgende week elke week een blog schrijven over voeding en sporten. Wij stellen haar alvast aan je voor.

Lees ook: Personal Training bij De Gymzaal

Esther van Etten ontwikkelde haar passie voor sporten en voeding al op jonge leeftijd. Als Nederlands ex-kampioene sportaerobics leerde zij het belang van een optimale voeding in combinatie met topsport kennen. Haar vader adviseerde haar om hier iets mee te gaan doen en in 1990 startte zij met de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Tegenwoordig een populaire opleiding, maar in 1994 studeerde Esther met slechts 13 klasgenoten af.

Na het behalen van haar diploma begon Esther haar eigen voedingsadviesbureau, ontwikkelde zij verschillende dieet-afslankplannen en specialiseerde zij zich in voeding in combinatie met sportdiëtetiek. Nu, 22 jaar later, heeft zij verschillende topsporters begeleid, waaronder de roeiers van het olympisch roeiteam en voetballers uit de Nederlandse en buitenlandse competitie. Daarbij heeft zij (kook)workshops, lezingen en presentaties over voeding in combinatie met topsport gegeven. Iets dat zij nog steeds regelmatig met veel plezier doet.

Het sporten zelf speelt bij Esther nog altijd een prominente rol. Naast haar werkzaamheden als diëtist, is zij allround aerobics instructeur, geeft zij hardlooplessen en zit zij in de organisatie van een hardloopevenement.

Wil je contact opnemen met Esther van Etten? Stuur dan een bericht met het contactformulier of mail naar [email protected] 

Lees ook: Een appeltje met Tom Cohen

Contact

WhatsApp Box
Verzenden op WhatsApp