De Gymzaal

You Are Viewing

A Blog Post

Een appeltje met Tom Cohen

  • August 5, 2016

Onze members en trainers zijn het kloppende hart van De Gymzaal. In de serie “een appeltje met…” spreken wij met de trainers over de lessen en hun passie voor sporten. Deze week eten wij een appeltje met trainer Tom Cohen. Hij geeft sinds kort personal pads trainingen in De Gymzaal, waar je zowel aan je boks-vaardigheden werkt als aan je conditie. 

Lees ook: kickboksen in De Gymzaal

Waarom ben je ooit gaan boksen?
Ik deed eerst aan fitness. Toen een goede vriend van mij ging boksen bij een boksschool en vroeg of ik meeging, twijfelde ik een beetje – want ik ging liever fitnessen. Uiteindelijk ben ik toch met hem meegegaan. In het begin vond ik het helemaal niet leuk – het was niet echt mijn ding. Maar al snel bleek dat ik er goed in was. Dus toen ben ik het toch maar blijven doen – en dan wordt het vanzelf heel leuk, haha! 

2016-07-27-PHOTO-00000296

Wanneer had je door dat je goed was in boksen?
Er liepen een aantal grote jongens rond in die boksschool en die hadden best wat aanzien. Als ik met die jongens moest sparren, merkte ik dat ik ze overal kon raken. Ik bleef overzicht houden en kalm.

Wie heeft jou ontdekt als bokstalent?
Dat was “Ome Jan”, van sportschool Kneppers hier in Amsterdam. Hij kwam een paar dagen per week naar mijn boksschool in Almere en dan trainde ik met hem. Na een tijdje vroeg hij of ik een keer een wedstrijd wilde draaien. Toen werd ik de eerste van die sportschool die een wedstrijd heeft gebokst. Dus zo is het begonnen.

Je bent meervoudig bokskampioen. Hebben deze prijzen een mooi plekje in je huis gekregen?
Nee, bij mijn ouders liggen veel bekers en mijn riem hangt ingelijst aan de muur bij mijn oude sportschool.

tom cohen boksen

Boks je nog steeds op professioneel niveau?
Nee, ik doe geen wedstrijden meer, want ik ben inmiddels twee keer geopereerd aan mijn elleboog. Destijds vond ik dat heel erg, maar nu niet meer. Het ging tot dat moment heel goed. Ik was Nederlands kampioen geweest en bokste op het hoogste niveau. Dus dat moment dat ik moest stoppen was wel een klap.

Wat leer je bij de personal pads training?
Je verbetert voornamelijk je boks-skills. Daarnaast doen we conditionele oefeningen. De meeste mensen die deze les volgen, willen beter leren boksen – dat vind ik ook het belangrijkste van deze training. De nadruk ligt dus op techniek.

Kan je padstraining bij je volgen als je nog geen bokservaring hebt?
Zeker weten! Het is juist fijn als mensen helemaal blanco zijn. Sommige mensen hebben ooit zaktraining gedaan en hebben zich daar onbewust fouten aangeleerd. Maar natuurlijk is iedereen welkom.

Wil je zelf een personal pads training volgen bij Tom? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak.

Lees ook: een appeltje met Simone Breukink

Contact

WhatsApp Box
Verzenden op WhatsApp